Beste deelnemers,

Over een halve dag is het zover: dan start De Bèrgse Kwis 2018! Wij presenteren alvast de categorieën, zodat jullie vanavond direct aan de gang kunnen.

Natuurlijk kan in De Bèrgse Kwis de categorie over Bèrge niet ontbreken. Dit jaar heet zij: Bèrge, en dè blijft zoë. ‘Jan, van Piet, dè witte toch wel? Die van ’t Gement?’ In deze categorie staan onder meer Bèrgse bekendheden en Bèrgse gebeurtenissen centraal. Dit jaar schotelen we je onder meer karikaturen, politici en oude gebouwen uit ons mooie dorp voor. Een leuke vraag is ook die over de hartverwarmende crowdfundingactie voor Elly!

Beeld en geluid gaat over beeld en geluid. Zo simpel is het. Op het gebied van beeld bevat deze categorie onder meer vragen over kunst, fotografie en televisie. De liefhebbers van geluid kunnen hun hart in ieder geval ophalen met vragen over introtunes van oude televisieseries, over de samenstelling van bekende bands en over een bijzondere mijlpaal in de Amerikaanse muziekindustrie. De thema’s beeld en geluid komen samen in de vraag ‘Tonggymnastiek’.

Traditiegetrouw pakt heel Bèrge ook vanavond de auto en de fiets voor Dûr uit. Overbodig om te zeggen wellicht, maar we doen het toch: houd je te allen tijde aan de verkeersregels en geldende fatsoensnormen. En zoals een groot Bèrgs filosoof altijd zei: ‘glaasje op, laat je rijden!’

De bollebozen uit je team kun je inschakelen voor de categorie Wetenschap. Deze categorie bevat onder meer vragen over de oude wetenschap cartografie, over enkele bekende theorieën en ontdekkingen en over prominente wetenschappers. Maar ook als je geen professor in de technische natuurkunde bent, kun je prima met deze categorie aan de slag. Kom je weleens bij de Jumbo? Misschien weet jij dan wel het schap.

Voor de huismussen (en de tuin- en keukenmussen) is de categorie Huis, tuin en keuken een heerlijke categorie om zich in vast te bijten. Weet jij alles van kruiden, borstels en dakpannen? Of houd jij nauwgezet bij welke bedrijven in de regio zich eigenlijk bezighouden met huizen? Dan is deze categorie wellicht wat voor jou!

Van begin tot eind gaat over de levensloop van een mens. We starten bij de geboorte en eindigen bij het overlijden. Alles daartussenin komt aan de orde. Deze categorie bevat dan ook voor iedereen wel iets dat hem aanspreekt.

Een bijzondere categorie is avonduren in de avonturen, offe… Avonturen in de avonduren. Ga met BB’er Alwin van Dijk en rasavonturier Amadeus Shooblegrueber op een avontuur naar verre oorden. Los de raadsels op en kraak de puzzels die op hun pad komen en help ze zo bij het bemachtigen van de legendarische drank van oneindige wijsheid. Kom je er niet helemaal uit? Stuur dan eens een appje naar het Orakel van de besneeuwde wijsheid.

Een nieuwe categorie dit jaar, is Rusland. Rusland is een intrigerend land met een rijke historie. Al een hele poos komt Rusland in ons land vooral negatief in het nieuws. Door Rusland alleen door een donkere bril te benaderen, doen we het land echter tekort. In deze Kwis laten we je onder meer kennismaken met belangrijke Russen en voeren we je langs prachtige gebouwen uit de voormalige Sovjet-Unie. Bovendien laten we je een woordje Russisch spreken! Удачи!

Ook Sport is weer van de partij. In 2018 kunnen vragen over de Olympische Winterspelen en het WK voetbal (voor mannen) natuurlijk niet ontbreken. Verder is er voor ieder wat wils. Van Formule 1 tot schaken en van bizarre momenten tot vriendjes en vriendinnetjes van bekende sporters.

De Bèrgse Kwis is natuurlijk niet De Bèrgse Kwis zonder Geheime proef. Ieder team moet voor de opdracht één teamlid naar De Berchplaets sturen. Anders dan bij de andere categorieën, mag bij de geheime opdracht geen hulp ingeroepen worden. Het deelnemende teamlid maakt de geheime opdracht alleen en mag geen hulpmiddelen meenemen. Het teamlid mag (en moet) enkel een blauwe pen meenemen. Voor het deelnemende teamlid is verder belangrijk dat deze zich om 20.50 uur gemeld heeft bij De Berchplaets. Is het teamlid te laat, dan ontvangt zijn team géén punten voor de Geheime proef. Wat het onderwerp van de Geheime proef is, wordt pas om 21.00 uur bekendgemaakt in De Berchplaets. Wij adviseren om een teamlid te sturen dat het afgelopen jaar zijn oren en ogen goed heeft opengehouden.

Wij van de organisatie wensen jullie een plezierige Kwisavond en veel wijsheid toe!

Hartelijke groeten,
De organisatie

SPAMMEN!!!

Voeg dit mailadres toe aan uw veilige adressen. Of controleer regelmatig uw spambox, zodat u geen nieuws misloopt, dat zou zonde zijn!

Uitschrijven via deze link #