Beste Kwisser,

Voor ons als organisatie is het aftellen naar 28 december al een poosje geleden begonnen. Nu oktober nadert, is het tijd voor de eerste nieuwsbrief van het kwisseizoen!

Steun ons met Rabobank ClubSupport

Leden van de Rabobank mogen tot 11 oktober stemmen in het kader van de campagne van Rabobank ClubSupport. Voor elke stem die De Bèrgse Kwis ontvangt, krijgt de organisatie een bepaald bedrag. Vorig jaar hebben de leden van de Rabobank ervoor gezorgd dat wij ruim 700 euro hebben mogen ontvangen. Daarvoor zijn wij zeer dankbaar. Voor een organisatie als De Bèrgse Kwis telt elke cent. Wil je dit jaar weer op ons stemmen? Ga dan naar https://www.rabo-clubsupport.nl/?

De Bèrgse Kinderkwis

Als je op Berghem Bruist in de buurt van de kraam van De Bèrgse Kwis bent gekomen of als je onze Facebook in de gaten houdt, is het je misschien al ter ore gekomen: dit jaar heeft De Bèrgse Kwis een editie speciaal voor kinderen. Tijdens Berghem Bruist hebben we een voorproefje op deze kinderkwis gegeven en dat is bijzonder goed in de smaak gevallen! Meer dan 500 (!) kinderen hebben meegedaan en uiteindelijk heeft de vijfjarige Seth de prijs die dag gewonnen.

Over deze kinderkwis verklappen we nog niet te veel… maar wel een beetje! De kwis bestaat uit ongeveer vijfentwintig vragen verdeeld over dezelfde tien categorieën als de volwassen kwis. De kinderkwis is in het bijzonder geschikt voor basisschoolkinderen.

Doorzettersklassement en categorieklassementen

Vanwege het grote succes van afgelopen jaar, keren het doorzettersklassement en de categorieklassementen terug! Even een korte opfrisser. Deelnemers aan het doorzettersklassement mogen drie categorieën wegstrepen. Daardoor hebben ze automatisch meer tijd voor de overige zeven. Dat maakt dit klassement bij uitstek geschikt voor de wat kleinere teams.

Wat betreft de categorieklassementen: elk team mag één categorie kiezen waarmee het strijdt tegen de andere teams die dezelfde categorie hebben gekozen. Welke categorie kun je het beste kiezen? Verschillende tactieken zijn denkbaar. Je kunt je beste categorie kiezen, maar je kunt ook een tactische keuze maken. Haren United was vorig jaar bijvoorbeeld het enige team dat het aandurfde om de geheime proef te kiezen en won daarmee automatisch dat klassement. Al met al is een categorieklassement een mooie kans voor teams om een prijs te winnen bij De Bèrgse Kwis, zelfs als in het algemeen klassement geen topklassering wordt bereikt. Dat hebben sommige teams vorig jaar wel bewezen!

Tot slot

28 december komt er langzaamaan weer aan. Het optrommelen van de teams kan weer beginnen!

Hartelijke groeten,
De organisatie

SPAMMEN!!!

Voeg dit mailadres toe aan uw veilige adressen. Of controleer regelmatig uw spambox, zodat u geen nieuws misloopt, dat zou zonde zijn!

#