Beste Kwissers,

Vaste prik in De Bèrgse Kwis is een categorie die gaat over ons prachtige dorp. In deze editie gaat de categorie specifiek over Berghem in 2019. Allerlei belangrijke en grote gebeurtenissen, zoals carnaval en Tomocon passeren de revue. Bijzondere prestaties van en gebeurtenissen in het leven van Berghemnaren komen ook voorbij!

Kun jij perfect de tunes van videogames herkennen en weet jij precies welk accessoire bij welk bordspel hoort? Dan is de categorie Spellen, Speelgoed en Games echt iets voor jou! Behalve deze vragen, bevat de categorie onder meer vragen over films (gerelateerd aan spellen, speelgoed en games) en gamehelden. Bij één vraag ben jij letterlijk aan zet!

In De Bèrgse Kwis kan de categorie Eropuit natuurlijk niet ontbreken. De buitenploeg wordt vanavond op pad gestuurd onder meer om zonnepanelen te tellen en op zoek te gaan naar bepaalde brievenbussen. Ook is er een heuse speurtocht, doen wij een voorzet voor een Bèrgse editie van Monopoly en wordt iemand verwacht op het terrein van… dat houden we nog geheim.

In de categorie over de Gouden Eeuw reizen we terug naar het Nederland van de zeventiende eeuw. Wie aan De Gouden Eeuw denkt, denkt al snel aan zeevaart, schilderkunst en wetenschap. Vragen op die fronten ontbreken dan ook zeker niet. Ook aan de orde komen bekende ‘Gouden Eeuwers’ en de tot op de dag van vandaag durende Nederlandse strijd tegen het water. Eén vraag gaat niet over de zeventiende eeuw, maar over een andere Golden Age.

In de Bèrgse Kwis hebben al eerder specifieke landen centraal gestaan in een categorie. Dat is ook dit jaar zo met de categorie Frankrijk. Iedereen heeft wel een mening over Frankrijk. Veelgehoord is de leus ‘prachtig land, maar jammer dat er zoveel Fransen wonen.’ Meestal gevolgd door de klacht dat ze chauvinistisch zijn, chagrijnig zijn en geen Engels kunnen. De vragen in deze categorie beslaan een breed terrein. Van aardrijkskunde en geschiedenis tot sport en entertainment: het komt allemaal voorbij.

#trendingtopic #categorie6 #trends #populair #vragenoverbijvoorbeeld #fashion #rages #virals

Alsof tijdens De Bèrgse Kwis al niet genoeg op tafel staat, bevat De Kwis dit jaar ook nog eens een categorie Eten en Drinken. In deze categorieën vind je vragen over onder meer bier, menukaarten en Nederlanders die bekend zijn vanwege hun connectie met eten. Leuk om te melden is dat één vraag gaat over wat op een zeker moment moet nadat je gegeten hebt… als je begrijpt wat wij bedoelen.

De categorie Voor de Bèta’s is in eerste instantie bedoeld… voor de bèta’s. Dat ene verdwaalde teamlid dat op de middelbare school de natuurkant gekozen heeft, kan zich verkneukelen aan vragen op het gebied van de exacte vakken en logica. Vlug zeggen wij erbij dat de categorie niet alleen is bedoeld voor die bèta uit je team. In de categorie zijn ook vragen te vinden die weliswaar te maken hebben met bèta’s, maar die je niet zo snel in, bijvoorbeeld, de wiskundeles tegen zult komen.

In de categorie Tussen Hemel en Aarde maken we een reis van het onderaardse naar het (boven)hemelse. Onderweg komen we vragen tegen over grondsoorten, bevolkers van het luchtruim en mensen met bijzondere theorieën over onze planeet.

De Geheime Proef, altijd weer spannend waar die over zal gaan. Dat verklappen we natuurlijk vanavond pas.

Wij van de organisatie wensen jullie een plezierige Kwisavond en veel wijsheid toe!

Hartelijke groeten,
De organisatie

SPAMMEN!!!

Voeg dit mailadres toe aan uw veilige adressen. Of controleer regelmatig uw spambox, zodat u geen nieuws misloopt, dat zou zonde zijn!

#