Uitslag De Bèrgse Kwis 2019

Wat was het spannend! Op 18 januari is onder het toeziend oog van vele belangstellenden HBS groep gekroond tot winnaar van De Bèrgse Kwis 2019! Het is na de editie van 2018 de tweede keer dat HBS groep de grote winst in de wacht sleept. Oud-winnaars C.V. AbraKadaver en Volledig Incorrect completeerden het podium.

Op voorhand was al bekend dat het doorzettersklassement een nieuwe winnaar zou krijgen. Titelverdediger De Brouwers nam dit jaar (alleen) deel aan het algemeen klassement. De opvolger van De Brouwers is It giet (altyd) oan. Nummer 2 bij de doorzetters is het Pittig gekruid en nummer 3 is het team De Kriekskes.

In 2018 hebben wij de categorieklassementen ingevoerd, onder meer om zo elk team – groot of klein – de kans te geven om mee te spelen voor een prijs. Die opzet is dit jaar meer dan geslaagd. Slechts drie teams uit de top 10 van het algemene klassement hebben een categorieklassement gewonnen: HBS groep (Voor de Bèta’s), Schôn Petoazie (Tussen Hemel en Aarde) en De Grondleggers (Geheime Proef). Andere teams die een categorie hebben gewonnen zijn De Brouwers (Frankrijk), Berghse Chaos (Gouden Eeuw), De Merx (Eten en Drinken), Pittig gekruid (Eropuit), Kwishful Thinking (#trendingtopic), Nie Perse & Friends (Berghem in 2019) en C.V. ’t Smidje & Cor ôk (Spellen, Speelgoed en Games).

2019 was voor De Bèrgse Kwis het jaar van de allereerste Kinderkwis. De Kinderkwis leverde twee winnende teams op: De vloer is lava en Yannick, Quinten en friends. Het enthousiasme van de kinderen was enorm en de reacties waren louter positief. De pilot is wat ons betreft meer dan geslaagd. Daarom hebben we besloten om volgend jaar wederom een Kinderkwis te organiseren!